Sport

Zlato za Nišlije na turniru “Trofej Beograda” – Jovan i Dragoljub nade srpskog kik-boksa

Na završnom godišnjem turniru “Trofej Beograda” u Mladenovcu niški borci, takmičari Kluba borilačkih sportova “Konstantin” osvojili su dva zlata u kategoriji low kick i najavili veliki borbu za najsjajnija odličja početkom naredne godine, kada mečevi budu nastavljeni.

Niški klub Konstantin predstavljali su Jovan Stevanović do 71 kilograma i Dragoljub Radojević +91 kilogram.

“Puno očekujem od Jovana i Dragoljuba u sledećoj sezoni. Na putu smo osvajanja i međunarodnih medalja sa reprezentacijom, tako da ove momke zapamtite, tek će se o njima pričati i pisati. Ja sam ponosan na njih, što na svakom takmičenju pokazuju sve veću spremnost i takmičarsku zrelost”, rekao je za Niške Vesti Milan Cvetković, trener Konstantina.

Dodaje da je osvajanje zlata u Mladenovcu odličan završetak sezone, sledi kratka pauza pa onda pun gas, kaže uz osmeh Cvetkovič

Sportska dvorana “Ljubomir Ivanović Gedža” u Mladenovcu ovog vikenda bila je poprište borbe najboljih kik-boksera Srbije jer je upravo završen međunarodni turnir “Trofej Beograda”. Turnir je organizovao kik-boks savez Beograda a  pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Na turniru su pored domaćih takmičara, snage odmerili i gosti iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore, što je više od 200 boraca.

Učešće su uzeli takmičari svih uzrasta i težinskih kategorija, i to u četiri kategorije: low kick, full contact, point fighthing i kick light. Turnir “Trofej Beograda” prvi je koji je uveo jednu od najmasovnijih disciplina,”point fighting”, koja “obećava” da se progura i na Olimpijske igre.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com