Društvo

MUČNO: Još jedno iživljavanje nad psom u Nišu (VIDEO)

Volonteri organizacije „Animal rescue“ spasili su iz šahta psa, vidno povređenog, sa zadnjim šapama vezanim sajlom za automobile. Četvorogodišnjem stafordu, pronađenom na Bulevaru 12.februar, je odmah ukazana prva pomoć. „On je sada dosta bolje. Dobija neophodnu terapiju, ali ako dođe do komplikacija moraće na operaciju“, kažu u ARS.

 

Članovi organizacije su reagovali po prijavi, a Kristina Živić i Nenad Stamenković, koji su psa izvlačili iz šahta, kažu da je bio isrcpljen i promrzao.

„Noge su mu bile vezane sajlom za šlepanje automobila, po telu je imao ubode a zubi su mu polomljeni. Pas nije čipovan pa su smo saznali ko je vlasnik tek kada se on i sam javio, pošto je video slike na Facebook profilu.“, objašnjava Kristina.

Slike izmučenog psa preplavile su internet, a Nišlije su najoštrije osudile ovakvo iživljavanje nad  životinjama.

video pas

U organizaciji ARS kažu da počinilac nije pronađen i pozivaju da im se jave svi oni koji možda imaju neku informaciju.

Oni dodaju da ovakvi slučajevi nisu retki i da se često nađu u situacijama da spašavaju izmučene životinje a da su slike sa kojima se susreću, gotovo, nerealne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com