Društvo

Tribina proslavljenih advokata u Nišu

Tribina na temu “Pravo i ‘pravda’ u međunarodnom i domaćem pravnom sistemu”, na kojoj će govoriti proslavljeni advokati Toma Fila i Mihajlo Bakrač, biće održana u amfiteatru Pravnog fakuteta u četvrtak 31. marta u 16 sati.

Govornici će, pojašnjavajući razliku između prava i pravde, napraviti poseban osvrt na slučajeve u kojima su postupali kao branioci iz svoje bogate prakse pred domaćim sudovima i Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju.

“Dovoljno je reći da je gospodin Fila pred domaćim sudovima branio učinioce najtežih krivičnih dela više od 40 godina, a pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju postupao je kao glavni branilac u pet predmeta. Između ostalog obavljao je i funkciju predsednika Advokatske komore Srbije od 1990-1994 godine. Gospodin Bakrač takođe poseduje bogato procesno iskustvo pred domaćim sudovima gde je postupao kao branilac u više stotina krivičnih predmeta, braneći optužene za najteža krivična dela, ali i pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju gde je bio branilac u četiri predmeta”, kažu organizatori iz Saveza studenata i Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta.

Oni su pozvali sve studente ali i ostale građane koje interesuje ova tema, da prisutvuju tribini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com