Društvo

Srba Ilić izgubio hotel „Grand“

Zbog dugova od preko 2 miliona evra biznismen Srba Ilić, izgubio je hotel „Grand“ u centru Niša. Sudskom odlukom hotel je pripao firmi “Tončev gradnja” kojoj je Ilić dugovao novac za rekonstrukciju hotela.

Hotel će, kako kažu u ovoj firmi, do daljnjeg biti zatvoren. “Tončev gradnja” se do sada nije bavila ugostiteljstvom, ali planiraju da „Grand“ ponovo proradi.

“Preuzeli smo hotel i sada planiramo kako da ga revitalizujemo. Uložićemo novac i poboljšati hotel. Razmišljamo i o Spa centru, ali sve je još na nivou planova”, rekao je direktor „Tončev gradnje“ Ljuben Vladimirov.12476800 10209280099225764 324348784 o

On nije mogao da precizira tačan datum ponovnog otvaranja hotela, ali je rekao da će biti otvoren “najbrže moguće”. “Tončev gradnja” je dobila prazan hotel, bez nameštaja i ostale opreme.

“Pre zatvaranja u hotelu je radilo nešto manje od 30 radnika. Potrudićemo se da i za njih nađemo najbolje moguće rešenje”, dodao je Vladimirov.

Hotel „Grand“ je nekadašnji hotel “Niš” koji je bio u sklopu “Srbijaturista”. Kompanija američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića kupila je 2003. godine sve hotele “Srbijaturista”. Međutim, 3 godine kasnije privatizacija je poništena zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza od strane Ilića. Hoteli su mu vraćeni 2012. godine nakon što je dobio spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom. Hotel “Niš” je renoviran i otvoren kao “Grand” 2013. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com