Društvo

Na evidenciji samo zbog ostvarivanja drugih prava

Većina od blizu 50 000 nezaposlenih lica na evidenciji niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, jeste na spisku samo da bi ostvarila neka prava iz oblasti socijalne zaštite, manje je onih koji aktivno traže posao, rekao je za Niške Vesti Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nezaposlenost u četvrtom kvartalu prošle godine na nivou republike iznosi 17,9% u Nišu je ta brojka blizu 50 000. Najviše njih jeste na evidenciji zbog ostvarivanja drugih prava.

“Po našoj evidenciji ljudi se prijavljuju kod nas zato što na taj način ostvaruju neka druga prava. Tu su i oni koji aktivno traže posao i zbog njih NSZ i sprovodi sve programe i sve mere koje su uvek dobrodošle”, kaže Martinović za naš portal.

Nišlije nisu pasivnije u traženju posla u odnosu na stanovnike drugih delova republike.

“Ista je situacija u svim krajevima Srbije kada je u pitanju aktivacija lica koja traže zaposlenje. Nema neke velike razlike kada je pasivnost lica koja traže posao u pitanju, u celoj Srbiji je to identično”, završava Martinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com