Društvo

ŠANSA ZA POSAO ZA PEKO 2000 NOVIH RADNIKA. Sajam zapošljavanja i profesionlne orijentacije u Nišu

Filijala Niš Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u sredu 10. maja, kao i Sajam profesionalne orijentacije u četvrtak 11. maja ove godine, u prostorijama Oficirskog doma u Nišu, u ulici Orlovića Pavla 28A.

Učešće na sajmu zapošljavanja potvrdilo je 48 poslodavaca koji su prijavili potrebu za zapošljavanjem preko 2.000 novih radnika različitih obrazovnih profila i nivoa kvalifikacija, a više poslodavaca je iskazalo potrebu za zapošljavanjem osoba sa invaliditetom (OSI).

“Najveća potražnja na sajmu biće za radnicima u proizvodnji, šivačima, peglačima, radnicima u oblasti mašinske obrade, bravarima, zavarivačima, električarima, vozačima, agentima osiguranja, administrativnim radnicima, radnicima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, sobaricama, konobarima, higijeničarima, recepcionerima, pekarima, kuvarima, prodavcima, kao i za mašinskim i elektroinženjerima, programerima, ekonomistima, pravnicima…”, saopštila je Nacionalna služba.

Na štandu Nacionalne službe svi zainteresovani posetioci sajma moći će da se informišu o aktuelnim javnim pozivima i konkursima, programima i merama NSZ, a nezaposlenima je na raspolaganju i pomoć u pisanju radne biografije.

“Pozivamo sve tražioce zaposlenja da posete Sajam zapošljavanja u Nišu i iskoriste mogućnost da većem broju poslodavaca dostave svoje radne biografije (CV) i u neposrednom razgovoru predstave im svoje kvalifikacije, znanje i radno iskustvo”, navode.

Ulaz na Sajam zapošljavanja je slobodan, a poželjno je da kandidati ponesu više primeraka svoje radne biografije, kako bi bili u prilici da za posao konkurišu kod većeg broja poslodavaca.

Na Sajmu profesionalne orijentacije svoje programe će predstaviti 17 srednjih škola i 17 fakulteta. Mladi će na ovom sajmu imati prilike da saznaju sve o zanimanjima i radnim pozicijama primerenim njihovom formalnom obrazovanju, kao i da u odnosu na potražnju na tržišu rada, izaberu dalje školovanje koje će im obezbediti da u budućnosti lakše dođu do posla.

U okviru Sajma profesionalne orijentacije, Regionalna privredna komora Niš organizovaće prezentaciju „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Кorak do praktičnog znanja”, sa ciljem predstavljanja dualnog modela obrazovanja učenicima završnih razreda osnovnih škola. U okviru ovog dela učešće na sajmu je uzelo 13 poslodavca koji su povezani u sistemu dualnog obrazovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com