Društvo

ansa za posao

Sajam zapošljavnja i stručnih praksi „Job Fair“ održava se na Elektronskom fakultetu. Oni koji tragaju za poslom, pre svega iz oblasti progamiranja i informacionih tehnologija, mogu da predaju svoje biografije kompanijama.

Majkrosoft i ApexSQL su generalni sponzori ovogodišnjeg sajma, a ako je sudeći po broju posetilaca ispred njihovih štandova, za ove dve kompanije su mladi najviše zainteresovani.

„Pozicije su non-stop otvorene i stalno tražimo kandidate. Potrebni su nam on-line programeri“, kaže Nataša Malinović iz Majkrosofta.

Na sajmu se traže i inženjeri, gređevinari, ekonomisti, a fabrika Leoni traži kandidate mašinske struke.

„Leoni počinje i program stručne prakse za studente različitih profesija“, kaže jedan od organizatora Marko Mihajlović.

Sajam je prilika i da se firme predstave posetiocima. Ove godine učestvuju 22 kompanije.

„Završio sam zaštitu na radu ali i kurs za programera jer nema puno radnih mesta u mojoj struci. Ipak, za sada, osim u Leoniju i Džonson elektriku ne vidim nikakvu mogućnost zaposlenja“, kaže Nikola Marković iz Niša.

Da su programeri najtraženiji i na ovom sajmu, potvrdili su i drugi posetioci.

„Vidim da kompanije uglavnom traže programere i nude stručnu praksu. Ja sam energetičar i ne vidim ovde ništa za sebe“, kaže Vladimir Zdravković iz Prokuplja.

„Job fair“ traje do utorka 8. marta, do 16 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com