Sport

Olimpijsko mačevanje se trenira i u Nišu. Posetite besplatni javni čas i saznajte više (VIDEO)

Mačevanje je olimpijski sport. Na iznenađenje mnogih, postoji i u Nišu i to duže od decenije, u sklopu Akademije borilačkih sportova „Kitić“, koja obeležava pola veka postojanja i rada, piše Sport juga.

Mačevanje je, veština sa dugom tradicijom u Srbiji, a od pre nekoliko godina dostupna je i u Nišu.

Iako je mačevanje olimpijski sport još od kraja 19. veka, u Srbiji nije na takvom takmičarskom nivou, ali na sreću, negovanje ove veštine kod nas ipak nije potpuno zapostavljeno. Naprotiv. U takvoj konstelaciji snaga, Akademija borilačkih sportova „Kitić“ zauzela je svoje mesto, kao lider u ovom delu Srbije.

Na ovoj akademiji fokusirani su na rad sa mladima. Nekoliko dečaka je već tu, ali je neophodno da se uključi veći broj dece. Treninzi mačevanja se utorkom i četvrtkom uveče održavaju u holu Elektronskog fakulteta u Nišu.

Besplatni javni čas mačevanja u organizaciji Akademije borilačkih sportova „Kitić“, petak, 29. septembar u 19,45 na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com