Magazin

DA LI JE OVO NAJVEĆA SRPSKA MISTERIJA? Čim padne mrak niko ne sme da se približi ovom jezeru!

– Ličilo mi je na neku veliku ribu s krilima i glavom kao kod konja. Pljusnulo je nazad u vodu, a ja sam samo pao u čamac onako poleđuške – ispričao je čudnu priču starac Milivoje

Legenda o srpskom Loh Nesu iliti svojevrsnom čudovištu iz Borskog jezera decenijama ne napušta stanovnike Istočne Srbije. Priča o bezobličnoj senki sa krilima i konjskom glavom, koja izlazi iz vode i zastrašuje ljude, široko je rasprostranjena.

A sve je, prema sada već čuvenoj urbanoj legendi, počelo kobnog dana, kada su se jedne večeri u Borskom jezeru kupala dva mladića.

Naime, za srpski Loh Nes prvi put se čulo krajem 80-ih godina… I dan-danas kolaju priče o njemu, iako istini za volju, bez empirijskih, ili bolje reći – zadovoljavajućih objašnjenja o mističnom čudovištu.

Borsko jezero 01
Foto: Profimedia/Mary Evans Picture Librar

Stanovnici okolnih sela pričali su da njihova stoka koju su dovodili da se napoji na jezeru misteriozno nestaje, čak i tokom dana.

Veliku avetinjsku životinju koja živi u jezeru prvi je, prema legendi, pomenuo neki mladić po imenu Marko, kojem se navodno najbolji drug Milan utopio dok su se zajedno jedne večeri kupali u jezeru. Kasnije su, međutim, mnogi to odbacili, povezujući njegovo “trabunjanje”, kako su ga nazvali, sa njegovim mentalnim stanjem nakon gubitka prijatelja.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com