Društvo

“Mi smo ti koji karakterišemo odeću, ne ona nas”: Održana humanitarna revija učenika

Učenički parlament niške Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović" i časopis Filozofskog fakulteta u Nišu "Bez limita" održao je drugu humanitarnu modnu reviju "Matura za sve".

Na reviji su prikazane kreacije lokalnih dizajnera i jedna posebna – haljina dizajnerke Olivere Balašević inspirisana stihovima njenog supruga, kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića.

Foto: Kristina Mitrović

“Svi su se potrudili i dali puno vremena i truda. Već mesec dana mi radimo na ovoj akciji, prikupljamo donacije i podižemo svet o tome koliko je važno da se mladi ljudi aktiviraju u ovim oblastima. Nadamo se da će akcija biti uspešna”, istakla je Marija Veljković Milojković, koordinator učeničkog parlamenta ETŠ “Mija Stanimirović”Niš.

Petra Mitrović učenica druge godine Elektrotehničke škole imala je tu čast da na reviji ponese haljinu dizajnerke Olivere Balaševiš, što su je, kako navodi, učenilo veoma počastvovanom.

Petra Mitrović učenica druge godine nosi dizajnersku haljinu; Foto: Kristina Mitrović

“Proše godine smo došli na ideju da na kretaivan način pomognem našim sugrađanima, đacima i maturantima i da po veoma povoljnim cenama kupe neke komade odeće koji će predstavljati na maturi. Svesni smo toga da mature dosta koštaju, kao i da nisu svi u situaciji da to i priušte. Želili smo da na simboličan način pokažemo da smo “Mi ti koji jarakterišemo odeću, a ne odeća nas”, kazala je Jana Kostić, potredsednica učeničkog parlamenta.

Učenici poslali poruku humanosti i solidarnosti; Foto: Kristina Mitrović

Na reviji su prikazani autentični komadi odeće koje zainteresovani mogu kupiti putem online licitacije na fejsbuk stranici.

Foto: Kristina Mitrović

Svako ko izlicitira neki odevni predmet sa revije platiće tako što će novac uplatiti za lečenje nekog deteta kome je novac neophodan.

Licitacija je otvorena od juče, 12. maja i trajaće do srede, 15. maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com