Sport

Peto mesto za sjajnu Ivu na Evropskom prvenstvu u tekvondou

Nastup mlade sportske nade, Ive Petrović iz Tekvondo kluba Asterikas, na Evropskom prvenstvu bio je spektakularan.

Sa svega 17 godina, Iva je zauzela 5. mesto u Evropi, što je izvanredan uspeh za mladu Nišlijku na prvom seniorskom prvenstvu Evrope u njenoj karijeri.

Kao član nacionalnog seniorskog tima, Iva je pokazala izuzetnu hrabrost i veštinu na tatamiju. U prvoj borbi na prvenstvu, impresivno je savladala takmičarku iz Ukrajine sa 2-0 u rundama.

Mlada Iva tokom borbe sa protivnicom; Foto: TK „Asteriks“

U drugoj se susrela sa niko drugim do olimpijskom prvakinjom iz Tokija, Mateom Jelić. Iako je prva runda bila izuzetna, koju je Iva resila u svoju korist rezultatom 6-1 nedostatak iskustva je ipak bio presudan faktor u drugoj i trećoj rundi, koje je nažalost izgubila u nezvesnoj zavrsnici.

„Koliko sam srećna zbog svog nastupa toliko sam i tužna sto nisam izdržala do kraja i pobedila jednu od najboljih svetskih takmičarki u toj borbi za medalju. Ali svakako mogu biti zadovoljna i ja ali i moj tim,jer mi je ovo pokazalo da smo na pravom putu do Los Anđelesa 2028 godine“, izjavila je Iva Petrović.

Ovo je samo početak jedne velike sportske priče koja će tek da se piše, a grad Niš može da se ponosi svojom sportskom budućnošću.

Čestitke Ivi i njenom treneru Vladanu Nikodijeviću iz Tekvondo kluba Asteriks, na fantastičnom predstavljanju našeg grada i zemlje na evropskoj sportskoj sceni.

Iva sa trenerom TK Asteriks, Vladanom Nikodijevićem;Foto: TK „Asteriks“

Sedamnaestogodišnja Iva Petrović – članica Tekvondo kluba Asteriks jeste deo reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope za seniore koje je održano u Beogradu od 9. do 12. maja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Бравоооо цурице
    Поносни смо на тебе 💜💜💜

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com