Društvo

Niš ima oko 70 grobara viška

Javno komunalno preduzeće “Gorica” koje je zaduženo za pružanje pogrebnih usluga i održavanje grobalja u Nišu, moraće vrlo brzo da broj zaposlenih smanji sa sadašnjih 223, na optimalnih oko 150, rekao je za Betu direktor tog preduzeća Igor Jovanić.

Prema njegovim rečima, od oko 70 prekobrojnih radnika, njih tridesetak preći će u gradsku čistoću, odnosno JKP “Mediana”, dok će ostali radnici otići u penziju ili na “biro”.

“Ne znamo još tačan broj radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom. To zavisi od broja zaposlenih koji će se prijaviti za penziju”, kazao je Jovanić.

“Gorica” je krajem prošle godine morala da bude kompletno reorganizovana zbog finansijskih poteškoća u koje je zapala.

Sektor zelenila ove firme pripojen je “Mediani”, a sektor signalizacije javnom preduzeću “Parking servis”.

Izdvajanjem tih sektora broj zaposlenih u “Gorici” smanjen je sa 452, na sadašnjih 223.

“Reorganizacijom i dokapitalizacijom grada od 50 miliona dinara, finansijska situacija u ‘Gorici’ je normalizovana. Račun više nije u blokadi, a zaposlenima smo isplatili tri zaostale zarade”, rekao je Jovanić.

Još tri zaostale zarade, dodao je Jovanić, zaposleni će dobiti kada “Gorica” ostvari sopstvene prihode od pogrebnih usluga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com