Društvo

Još se ne zna ko će biti novi direktor Očne klinike u Nišu, uskoro izveštaji o radu domova zdravlja

Nakon prvog izveštaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je direktore u 11 bolnica u Srbiji, među kojima je i dirktorka Očne klinike u Nišu. Još se ne zna ko će biti novi rukovodilac niške Klinike za oftamologiju.

Timovi sastavljeni od profesora i lekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja u proteklih nedelju dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i ministru su podneli prve izveštaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na osnovu toga, ministar Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodilaca u bolnicama u Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Kruševcu, Priboju, Vranju, Prijepolju, zdravstvenom centru u Negotinu i Očnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Direktor bolnice u Valjevu podneo je ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovana nova osoba.

U pojedinim bolnicama rukovodstvu je dat rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

“Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola”, naveo je Lončar.

Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com