Društvo

kolska uprava: Ima mesta za 65 nastavnika bez norme

Od 400 niških prosvetara koji su bez potpune norme, 65 je tehnološki višak. Oni će biti raspoređeni u školama gde ima slobodnih mesta, kojih ima 117, kaže načelnik Školske uprave, Dragan Gejo.

U Nišu je 400 prosvetara bez potpune norme, zbog manjeg broja učenika ove godine u osnovnim i srednjim školama. 65 nastavnika je tehnološki višak koji se od 15. avgusta raspoređuju po niškim školama gde ima slobodnih mesta.

„Direktori škola sarađuju sa nama. Formirana je i radna grupa i preko informacionog sistema Dositej svi mogu da vide koliko ima slobodnih mesta“, kaže načelnik Školske uprave, Dragan Gejo.

U Školskoj upravi ističu da je broj tehnoloških viškova mnogo manji nego prethodnih godina i da u osnovnim i srednjim školama u Nišu ima 117 slobodnih mesta.

„U Nišu je 65 „glava“ tehnološki višak i oko 300 bez potpune norme. S obzirom na to da imamo 117 slobodnih mesta, postoji mogućnost da škole prime profesore sa tržišta rada, ali da neće biti zapošljenja za stalno”, dodaje Gejo.

Načelnik Školske uprave je rekao i da ima i mnogo radnika iz Niša, Toplice i Pirota, a koji rade u drugim školskim upravama. Postoji način da se i oni vrate u svoje školske uprave kako bi se smanjili troškovi puta, a taj novac iskoristio za razvoj školstva, istakao je Gejo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com