Kultura

Portreti srpskih glumaca

Danas je u Festivalskom centru FilmskIh susreta otvorena izložba crteža mlade Novosađanke, Aleksandre Jelović. Ovu izložbu čine portreti legendarnih srpskih glumaca, a umetnica kaže da je sve počelo kao hobi.

Na samom ulazu u Festivalski centar, na oba zida, nalazi se 20 portreta velikana srpskog glumišta. Aleksandra kaže da je završila Pedagošku akademiju, ali se crtanjem bavi od malena.

Crtanje mi je uvek bilo hobi. Ne mogu da kažem da je hobi prerastao u posao, ali mi je trenutno primarno u životu. Pored ove serije portreta, uradila sam i seriju „Scene kultnih holivudskih filmova“, koja će ići na strane festivale, kazala je Niškim Vestima.JELOVIC

Trenutno pregovara da izložbu crteža sa scenama iz holivudskih filmova prikaže u Dubaiju, a na pitanje koliko je vremena potrebno da se nacrta jedan portret, odgovorila je:

Zavisi od motivacije i želje. Nekad je potreban jedan sat, nekad četiri, a nekad i ceo dan.

Aleksandra Jelović rođena je 12. avgusta 1989. godine u Kikindi, sada živi u Novom Sadu. Prvu izložbu u karijeri imala je u okviru 6. festivala filmske režije LIFE u Leksovcu, zatim na 22. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru i Danima Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji. Prošle godine prikazana je i u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com