Kultura

Nišvil iza rešetaka

Pod nazivom „Nišville Jailhouse Blues“, u petak 12. avgusta u 16 sati u niškom KPZ-u, nastupiće  grupa „Benny Brickmann Band“ i bugarski sastav „Poduene Blues Band“. Ovim programom, Nišvil želi da onima koji su privremeno „sa one strane“, omogući da osete delić festivalske atmosfere.

U tradiciji čuvenih „zatvorskih koncerata“, bili su oni stvarni (legendarni nastup „Johnny Cash at Folsom Prison“ ovekovečen na legendarnom albumu), ili fiktivni (Blues Brothers Band, na kraju istoimenog kultnog filma).

Dva koncerta u KPZ Niš, trebalo bi da doprinesu lakšoj adaptaciji zatvorenika kada budu izašli na slobodu, kažu u Nišvil timu.

Ovaj jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda koja je sa zadovoljstvom prihvatila ovu ideju.

Inače, muzičari bugarskog „Poduene Blues Banda“ su pre 27 godina prvi nastup u karijeri imali upravo u Sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj takođe održali koncert u Kelnskom zatvoru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com