Hronika

“Malčanski berberin” se žali na doživotnu robiju

Advokat Milena Stojanović, branilac po službenoj dužnosti Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je 5. januara osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje M.K. iz Suvog Dola, izjavila je danas da će podneti žalbu na prvostepenu presudu.

Stojanović je kazala da će podneti žalbu zbog “bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Stojanović je na završnom ročištu najavila podnošenje žalbe nakon prijema presude, tako da žalba ne predstavlja iznenađenje. Presudu doživotne robije Jovanoviću je izrekla sudija Višeg suda Tamara Savić, po okončanju suđenja koje je trajalo tačno godinu dana od kada je otmičar uhapšen na groblju u Malči.

Otmica se dogodila 20. decembra na putu do škole u Brzom Brodu, a devojčica je pronađena deset dana kasnije u selu Pasjača.

Psihijatrijskim veštačenjem u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu ustanovljeno je da je Jovanović sve vreme otmice i bekstva bio uračunljiv. Do donošenja pravosnažne presude otmičar će biti u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com