Društvo

Drva za ogrev: Ukloniti sa javne površine!

Drva za ogrev na putu – slika je koju možemo svakodnevno da vidimo na niškim ulicama, naročito u letnjim mesecima. Nišlije se često oglušuju o preporuku komunalne policije da drva sklone sa trotoara u roku od najviše 12 sati.

Ako drva za ogrev ne ometaju kretanje pešaka i saobraćaj, ona po odluci o komunalnom redu mogu tu da ostanu 12 sati, nakon toga mora da se uklone, kažu komunalci.

Milan Đorđević, PR Komunalne policije u Nišu poziva se na odluku Skupštinr Grada Niša, od jula 2014. godine, u kojoj se predviđa postupanje.

“Mi domaćine upozorimo da jesu u obavezi da uklone ogrevna drva sa javne površine u zakonskom roku, ali i tolerišemo ako se zakasni malo”, rekao je Đorđević.

O D L U K U O KOMUNALNOM REDU

Istovar ili utovar ogreva

Član 74.

Istovar ili utovar ogreva može se obavljati na trotoaru ili drugoj površini javne namene i površini u javnom korišćenju samo ako za to ne postoji druga mogućnost.
Ogrev se mora ukloniti u roku od 12 sati od momenta istovara ili utovara, a površine javne namene i površine u javnom korišćenju oprati, očistiti i dovesti u prvobitno stanje. Za istovar ili utovar ogreva, koji traje duže od 12 sati mora se pribaviti odobrenje uprave nadležne gradske opštine za privremeno zauzeće javne površine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com