#AKCIJE

Komunalni milicajci i inspektori proveravaju prekomernu potrošnju vode

Štab za vanredne situacije u Nišu izdao je naredbu da komunalna milicija i komunalne inspekcije svih pet gradskih opština obilaze teren i proveravaju da li se voda racionalno troši.

Ona je kazala da je na sednici Štaba dogovoreno da se posredstvom medija apeluje na racionalnu potrošnju tokom ovih tropskih dana.

„Jako je bitno da budemo solidarni i da ne zalivamo bašte, travnjake, peremo automobile, naročito kada su temperature ovako visoke. Komunalna milicija i komunalne inspekcije obilaziće naselja u kojima ima najveće potrošnje, pa ako je neophodno biće i kazni“, izjavila je Sotirovski.

Ukoliko apeli ne urode plodom, dodala je Sotirovski, onda je bolja i kazna nego restrikcija. „Od vodovoda, odnosno preduzeća „Naisus“, dobili smo upozorenje da je, naročito u prigradskim naseljima, najveća potrošnja vode između 18 i 22 sata“, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, problem sa vodsnabdevanjem imaju već godinama stanovnici sela Jasenovik, a ovih dana su bez vode i viši delovi Pasi Poljane.

„Mi smo u Jasenoviku radili jednu bušotinu sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom i vode na tom terenu definitivno nema, izvorišta si slaba i zime sa malo padavina“, kazala je Sotirovski.

Ona je rekla da su predstavnici svih pet niških opština su dobili nalog da razgovoraju sa ljudima, naročito u romskim mahalama i prigradskim naseljima da ne pale vatre na otvorenom.

„To upozorenje se posebno odnosi na paljenje guma u romskim mahalama i paljenje strnjike u prigradskim naseljima paljenje strnjike, pošto je žetva krenula“, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, upravnicima zgrada je naloženo da provere stanje protivpožarnih aparata u zgradama, a sa „Parking servisom“ je dogovoreno obeležavanje protivpožarnih prolaza, da ukoliko se desi požar vozilo može da priđe zgradi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Apelujem da dodjete na cairski bazen. Tusevi cure ceo dan. Isto i do skoro u ulici na bubnju sa strane vodovoda je curilo 3 meseca cela. To je ok pretpostavljam.

  2. Upravnici zgrada ne mogu da provere stanje protivpozarnih aparata jer u nekim zgradama i ne postoje, nedaj Boze da dodje do pozara! Komunalna policija ili komunalna inspekcija trebalo bi da obilazi zgrade, utvrdi stanje na terenu i drasticno kazni sve upravnike zgrada gde nema protivpozarnih apara!

  3. Već mesec dana (od druge nedelje Juna pa i dan danas ) nemilice curi-izbija voda iz unutrašnjosti česme u parku na Margeru na Trgu 14. oktobra…Voda danonoćno otiče , i zbog zapušenih uličnih slivnika pravi velike lokve ugrožavajući pešački i auto saobraćaj…Pokušao sam da budem savestan građanin i problem prijavio JKP Naisus … Odgovor je bio ,, nismo nadležni za održavanje javnih česmi…Neka curi… Njihov savet je bio da se obratim JP Niš stan… njihov odgovor je takođe bio ,, ne održavamo javne česme… nemam mogućnost da otvorim nalog za opravku… I tu se stalo…Grad Apeluje da štedimo… Voda otiče… Glasači udaraju MINUSE…Predlažem : postavite ya vaše saradnike ,,Kasetne ljude,, nemojte samo da pričate…

  4. Već mesec dana iz unutrašnjosti česme u Parku na Margeru na Trgu 14. oktobra nemilice otiče voda… zbog zapušenih uličnih slivnika gomila se voda pravi velike lokve, ometa pešake i ugrožava kolski saobraćaj…Kao savestan građanin , obratio sam se JKP Naisus i dobio odgovor da oni nisu zaduženi za održavanje javnih česmi… Uputili su me na JP Niš stan… Dispečar mi je objasnio da oni nisu nadležni za to i da nemogu po tom pitanju da otvore nalog i pošalju ekipu za hitne intervencije. Vi Apelujete da štedimo…voda i dalje otiče… Pa se pitam Ko ovde NE ŠTEDI… VI ili mi građani…Samo da znate možda je ovo ,,sitnica,, ali građani ,,udaraju minuse,,…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com