Politika

Opština Palilula konstituisala Skupštinu

Gradska Opština Palilula konstituisala je danas Skupštinu, pre nje to je učinila Niška Banja još prošle nedelje. Dosadašnji predsednik opštine Boban Džunić, vratio je odbornički mandat u opštini Palilula jer se nalazi na listi odbornika gradskog parlamenta, ovim činom zakonski je onemogućeno njegovo ponovno biranje na tu funkciju.

Nedavno je Srpska napredna stranka koja u ovoj opštini ima apsolutnu vlast potpisala koalicioni sporazum sa Srpskom radikalnom strankom tako da ove dve stranke predstavljaju sada i zvanično vlasti u ovoj opštini.

Kako su Niške Vesti ranije pisale, vlast će u ovoj opštini činiti Srpska napredna stranka i Srpski radikali. Koalicioni sporazum između ove dve partije potpisan je početkom meseca.

13474146 1362912463724193 1674040788 n

Skupština GO Palilula je danas konstituisana, a većinu čine 19 od 25 odbornika, na sednici je prisustvovao 21 odbornik.

Za predsednika skupštuine izglasan je Aleksandar Ždrale sa 19, glasa za i dva protiv, a za sekretara skupštine Slobodanka Đorđević.

Drugi organi skupštine kao što su zamenik skupštine, predsenik, predsednici komisija i drugo trebali bi da se izglasaju do 24. jula kako bi se ispoštoovao zakonski rok.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com