Društvo

Pet miliona dinara za nemarnost!

Na poslednjoj sednici gradskog veća koja je održana većnici su odobrili Program čišćenja divljih deponija na teritoriji grada, koja će sve nas koštati pet miliona dinara.

U Nišu će narednih nedelja biti očišćeno ukupno 30 divljih deponija. Ove deponije zauzimaju prostor od oko 175 000 metara kvadratnih, dok sam otpad zauzima ukupno 4000 metara kubnih. Ovaj posao koji će obaviti JKP “Mediana” koštaće grad čak pet miliona dinara, rekli su na sednici gradskog veća.

Samo u GO Palilula biće očišćeno čak sedam a u GO Medijana tek tri divlje deponije.

U javno komunalnom preduzeću “Mediana” kažu da je u odnosu na prošlu godinu ova svota novca koja je planirana za ove namene značajna, jer je lane za uklanjanje divljih deponija potrošeno oko dva miliona dinara.

“Uklopićemo se u ovu sumu novca koja je planirana za ovu godinu, jer su u pitanju manje deponije. Pre šest godina smo imali veliku akciju uklanjanja deponija kada su trajno rešene velike deponije npr. u Lalincu kod ciglane “Čele kula” sada tih deponija nema. Tada smo za te namene potrošili čak 20 miliona dinara, jer smo i dodatno uredili prostor gde su bile deponije”, kaže za Niške Vesti Bratislav Vučković.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com