Društvo

“Trojka iz bloka” za Stevanoviće!

Članovi Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe iz Niša” posetili su krajem aprila šestočlanu porodicu Stevanović koja živi u niškom naselju Palilula. Stevanovićima je planirana pomoć u sklopu ovogodišnjeg sportsko-humanitarnog turnira „Trojka iz bloka” koji će se održati u nedelju, 22. maja, u Nišu, na košarkaškim terenima OŠ ,,Sveti Sava” .

Porodicu Stevanović čine majka Jelena, otac Aleksandar, deca Milica (8), Nataša (7), Dimitrije (4), Anđelija (2). Stevanovići su vredna porodica, koja je do pre samo nekoliko godina živela sasvim dobro za naše uslove.

Otac Aleksandar, koji je po struci pravnik, pokrenuo je privatan biznis, gde je mogao da zaradi toliko da ostvari svoju najveću želju – da ima mnogočlanu porodicu. Na žalost, u poslednjih nekoliko godina, njegova firma, kao i stotine drugih, ne može da opstane u uslovima sveopšte ekonomske krize. Kada je potražnja za uslugama njegove firme značajno opala, došli su u situaciju da na mesečnom nivou ne mogu da zarade dovoljno kako bi obezbedili svojoj deci normalne uslove za život.

U poseti kod Stevanovića

Ipak, kako su Stevanovići veliki borci, otac Aleksandar došao je na ideju da ponovo obnovi domaćinstvo njegovog pradede, u selu koje se nalazi blizu Niša i da započne posao sa pčelama.

Za prethodnih godinu dana, velikim trudom i radom uspeo je da krene sa poslom i trenutno Stevanovići imaju deset košnica. Pošto je plan porodice da u narednim godinama znatno povećaju broj košnica, kako bi od prodaje meda mogli da zarade dovoljno novca za normalan život, odlučili smo da od prikupljanih sredstava kroz projekat „Trojka iz bloka” doniramo porodici Stevanović još deset košnica, kao i vrcalicu – mašinu putem koje se izvlači med iz košnica.

Trojka iz bloka, nakon četiri uspešne godine u Nišu, i četiri renovirana kupatila i života, sada je pronašla porodicu kojoj je potrebna nešto drugačija pomoć. Košnice i posao sa njima su put ka boljoj budućnosti divne dece Stevanovića – pomozimo im da tu budućnost ostvare!

Budite i Vi deo Trojke iz bloka!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com