Društvo

Akcija “Čepening” – Uručena treća kolica, poklon učenika iz Jagodine

Na dan oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu i dana škole 14. oktobar, humane Nišlije koje sprovode akciju “Čepening“, predale su još jedna kolica. Ona su dar ustanovi, ali i deci koja je pohađaju i koja će se uz pomoć njih kretati.

“To su treća kolica koja se poklanjaju u okviru akcije Čepening koju sprovode humane Nišlije. Ona su dar profesora Raše Petkovića iz Ekonomske škole u Nišu. Njegov učenik iz Jagodine koji je doživeo povredu, koristio ih je za vreme rehabilitacije. Ona su kasnije ostala profesoru, a dečak je predložio da se ona poklone. Profesor je čuo za nas, poklonio ih nama, a da mi opet pomognemo nekome“, rekao je jedan od aktivista Čepeninga Vojkan Živković.

kolica 02Do kraja nedelje, Čepening će predati drugu turu čepova, i ta količina će biti dovoljna da se kupe treća kolica, a četvrta uruče, najavio je Živković. Ona će najverovatnije biti predata Udruženju distrofičara. Kome će ona lično biti uručena zavisi od toga kakva se mogu naći na tržištu – ona koja su adaptirana za paraplegičare, distrofičare ili osobe koje boluju od cerebralne paralize. U zavisnosti od toga kakva se pronađu, biće data nekom udruženju.

“Ovog puta očekujemo da ćemo predati oko jedne tone čepova na reciklažu. To je do sada najveća količina od sprovođenja akcije jer su se mnoge škole, ustanove i pojedinci aktivirali“, kazao je on.

Prva kolica predata su niškoj humanitarki Marini Adamović, druga Grančici Đorđević, a ova treća školi 14. oktobar.

Za jedna polovna kolica potrebno je sakupiti oko jedne tone i 800 kilograma što u parama iznosi 500 do 600€. Za nova, treba izdvojiti dve i po hiljade eura.

Sa prikupljanjem nove količine kreće se odmah po predaji i biće najverovatnije predata u februaru naredne godine. Živković do tada očekuje da će se sakupiti oko 800 kilograma zatvarača.

kolica 00

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com