Društvo

Oktobarsko popodne u Donjoj Toponici

Tradicionalna manifestacija pod nazivom “Oktobarsko popodne 7”, u organizaciji Udruženja građana “Grupa Kobra”, održaće se u subotu 8. oktobra 2016. godine u Donjoj Toponici, sa početkom u 12h.

„Grupa Kobra“ će manifestaciju organizovati po sedmi put, ovoga puta na temu “Moravske priče“, u saradnji sa meštanima sela Donja Toponica i Donja Trnava.

Program “Oktobarskog popodneva 7” sastojaće se od pripreme i degustacije tradicionalnih jela, defilea meštana, gostiju i folklornih ansambala od Doma kulture do Južne Morave, radionica i edukativnog dela. Na kraju druženja biće proglašeni naj meštani.

Cilj ovogodišnje manifestacije je očuvanje tradicije i kulture kao i edukacija o važnosti zaštite životne sredine, reke Južne Morave, ali i svih prirodnih bogatstava.
Događaj će ulepšati gosti iz “Udruženja gljivara Niš”, KUD-ovi iz Velikog Drenovca,Vitoševca, Žitkovca, Vakupa, Draževca, Trupala i Niša – ANIP Mozaik.

Prva manifestacija 2010. godine bila je deo kampanje “Mladi su zakon”, 2011. godine bila je u duhu folklora i tradicije u okviru “Zimskog festivala”, 2012. godine bila je posvećena našim partnerima, dok je 2013. bila sa temom “Sport i zdravi stilovi života”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com