Društvo

“Wiener volonterski dan”–čišćenje zelenih površina u Spomen parku Bubanj

U skladu sa WSO planom društveno odgovornih aktivnosti za 2016 godinu, kompanija Wiener Stadtische osiguranje organizovaće volonterski dan u Spomen parku BUBANJ u Gradskoj opštini Palilula Niš, u petak, 30. septembra.

Akcija „Wiener volonterski dan“ – „Social Active Day“ podrazumeva organizovano čišćenje zelene površine koju će izvesti zaposleni kompanije u Spomen parku Bubanj u Nišu.

Ovim povodom, predstavnici kompanije Wiener Städtische osiguranje, razgovarali su sa rukovodstvom opštine Palilula, Aleksandrom Ždraletom, predsednikom opštine i Adrianom Anastasov, predsednicom Skupštine opštine, o podršci inicijativii a zatim su obišli i lokaciju Spomen parka Bubanj, koja je odabrana za izvođenje aktivnosti.

palilula bubanjWiener Stadtische osiguranje pokrenulo je projekat “Wiener volonterski dan” sa ciljem da promoviše i podstiče učešće svojih zaposlenih u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. Projekat je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, u okviru kojeg zaposleni jedan dan u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, a koji matična kompanija Vienna Insurance Group, osim u Srbiji, sprovodi u jos osam država regiona. Ove godine biće organizovano čišćenje zelenih površina u gradovima u kojima se nalaze regionalni centri, u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Čačku i Nišu i održaće se istovremeno, na svih 5 lokacija.

Gradska opština Palilula je veoma aktivno i odgovorno radi u oblasti zaštite životne sredine, očuvanju biodiverziteta, ekološki ispravnom ponašanju, uštedi energije i obnovljive energije, pitanjima klimatskih promena; saradnji i umrežavanju u oblasti zaštite životne sredine.

Podizanjem svesti naših stanovnika, po rečima Adrijana Anastasov, učinili smo da se manje novca iz budžeta troši za uklanjanje divljih deponija i usmeri za druge značajnije programe. Ipak postoje pojedinci-grupe koje uništavaju prostore koje smo uredili poput Memorijalnog parka „Bubanj“. Opština Palilula ostvaruje veoma dobru saradnju sa organizacijama civilnog društva, Medijskom ekološkom mrežom EKOpolis, izviđačima, JKP Mediana, u promociji planetarne ekološke aktivnosti „Oćistimo svet“-Clean up the World i ekološkom obrazovanju mladih implemetacijom projekta „Živeti zeleno“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com