Kultura

“Zvuci novog vremena”

U Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a) Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš prirediće koncert savremene muzike „Zvuk novog vremena“, pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića. Akademski hor SKC-a predstaviće se publici 6.novembra, a koncert počinje u 20 sati.

Pored Akademskog hora SKC-a, na koncertu će učestvovati i „Niški Jazz trio“ i Ansambl perkusija Fakulteta umenosti u Nišu, uz klavirsku saradnju Anđele Stanković. Solisti su Boris Bunjac, marimba, Marijana Davinić, sopran, Marko Milisavljević, bas i Damjan Mišić, tenor.

Koncert Akademskog hora se organizuje u saradnji sa ogrankom SANU u Nišu i Fakultetom umetnosti u Nišu. Ideja je predstavljanje nove tendencije u savremenoj horskoj muzici. Pažljivim odabirom kompozicija publika će biti uvedena u moderne tokove horskog stvaralaštva.

Na koncertu će publika imati priliku da mnoge kompozicije čuje prvi put. Premijerno će biti izvedena kompozicija Dragana Tomića „In Hoc Signo Vince“, komponovanu specijalno za ovaj koncert, ali i ostale kompozicije do sada nisu izvođene u Nišu.

Ulaz će biti slobodan, a Studentski kulturni centar poziva Nišlijke i Nišlije da dođu na koncert i uživaju u onome što su članovi hora pripremili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com