Kultura

60 GODINA AКADEMSКOG POZORIŠTA: Na “online” repertoaru i predstave koje su se igrale pretnhodnih godina

Akademsko pozorište Studenskog kulturnog centra Niš, odlučilo je da povodom 60 godina postojanja, pored predstava iz ove sezone, podseti publiku na one predstave koje su se igrale proteklih godina.

Na repertoaru Akademskog pozorišta SКC-a, koje je svoju pozornicu sa kamerne preselilo na internet scenu, naći će se predstava “Art” koja je svoju premijeru imala 2012. godine, a narednih nedelja očekuju nas i “Pljačka trećeg maja”, “Mrtvo more”, “Bliže”…

 

“Studentski kultuni centar Niš se zajedno sa svojom Akademskim pozorištem još u prvim danima pandemije pridružio globalnoj kampanji #ostanitekodkuće. Svoj doprinos dajemo emitovanjem naših predstava na YouTube kanalu SКC-a, svakog utorka i četvrtka, kao što je i dugogdišnja praksa sa Akademskim”, navode u ovom pozorištu.

 

Povodom velikog jubileja – 60 godina postojanja pozorišta, podsećaju vas na komade i glumce koje su obeležili rad ovog teatra, i koji su od njega stvorili ono što je on sada – simbol umetnosti i mladosti našeg grada.

“Proteklih šest decenija publika je bila sa nama, našim glumcima, rediteljima, scenaristima, kostimografima i svima onima bez kojih jedna predstava ne može da se zamisli. Zbog te publike postojimo i danas. Naša dužnost, obaveza i želja je da sa publikom budemo i tokom ovih teških nedelja i da im, koliko god je to moguće, bar malo ulepšamo dane, tako što će naše pozorište stizati u njihove domove, u terminima kada su oni posećivali nas”, ističu.

Oni su pozvali sve ljude da #ostanukodkuće, kao i da svakog utorka i četvrtka od 21 sat budu ispred svojih računara i mobilnih telefona kako bi zajedno uživali u onlajn pozorištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com