Društvo

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU RADNIKA „NIŠ“: Obeležili krsnu slavu Sveti Vasilije Veliki

Svečanim činom sečenja slavskog kolača Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“  obeležio je krsnu slavu Sveti Vasilije Veliki. Slavlju je prisustvovao veliki broj zvanica, a svečanost je uveličao i Dečiji i omladinski crkveni hor „Branko“.

„Današnji dan, ne samo za nas, već za ceo srpski pravoslavni narod znači mnogo. Danas je  prvi dan nove, Pravoslavne, Srpske Nove godine i veliki svetac Vasilije Veliki što je, opet, poseban dan. Danas obeležavamo dva velika praznika“, kazala je  dr Slađana Majkić, direktor ove zdravstvene ustanove.

Ona je dodala da je  ovaj praznik od velikog značaja i za samu ustanovu.

 „Na dan naše slave pozivamo prijatelje, naše saradnike i naše zaposlene u Zavodu da se svi okupimo i da zajedno  proslavimo ovaj dan sa ciljem da zajedno sačuvamo svoje kulturno nasleđe i očuvamo tradiciju slave“, dodaje dr Slađana Majkić.

Direktorka Zavoda za zaštitu zdravlja radnika „Niš“ naglašava da je vreme obeležavanja slave i vreme kada se sumiraju rezultati iz prethodnog perioda i planiraju novi poslovi ali i postavljaju novi ciljevi kojima se tokom godine do naredne slave teži.

“Za nas je najznačajniji događaj između dva slavlja bio prijem tri lekara na neodređeno vreme jer se smo imali manjak stručnjaka u službi opšte medicine “, ističe dr Slađana Majkić. „Očekujemo prijem još nekoliko lekara  i to je za nas koji brinemo o zdravlju naših građana najvažnije i najbitnije.  Zadovoljni smo i poslovanjem i to ne samo kada je u pitanju poslovanje vezano za Republički zavod za zdravstveno osiguranje već i  poslovanjem koje je vezano za specifičnu zdravstvenu zaštitu koja je sada pri Zavodu za zaštitu radnika“.

Dr Slađana Majkić dodaje da je zdarvstveno stanje zaposlenih  isto kao i zdravstveno stanje ostalih stanovnika grada Niša.

„U vreme infekcija koje sada vladaju imamo malo  povećan obim posla, ali, inače, naši radnici su sada uglavnom zaposleni mladi ljudi  tako da  kod njih srećemo manje hroničnih bolesti, ali zato ima akutnih respiratornih infekcija koje srećemo i kod ostalog stanovništva“, ističe Majkić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com