Ekonomija

Vučić: Italijanski Ariston otvara fabriku u Nišu (VIDEO)

Kompaniji sa prihodom od preko tri milijarde evra na godišnjem nivou

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagram nalogu da će italijanska kompanija “Ariston”, koja ima prihod veći od tri milijarde evra godišnje, u Nišu otvoriti fabriku u koju će uložiti 75 miliona evra.

“Deseta fabrika stiže u Niš. Reč je o ‘Aristonu’, italijanskoj kompaniji sa prihodom od preko tri milijarde evra na godišnjem nivou. Dobrodošli u Srbiju!”, objavio je Vuči na Insatgram nalogu Budućnost Srbije.

‘Ariston’ ulaže 75 miliona evra u fabriku, i to je samo početak”, kazao je Vučić i naveo da će od 2025. godine biti više od 300 zaposlenih.

On je naveo da su u do sada Nišu fabrike otvorile kompanije “Johson electric”, “Aster tekstil”, “Leoni”, “Zumtobel”, “Spintec”, “Xingyu”, “Integrated Micro-Eletronics”, “Yusei” i “Palfinger”.

Vučić je istakao da su završeni razgovor sa predstavnicima kompanije “Ariston”, kako je naveo, jednom od najvećih italijanskih kompanija za grejne sisteme, odnosno bojlere, uz podsećanje da je “Ariston” već izgradio jednu malu fabriku u Svilajncu, a sada planira veliko ulaganje u Niš.

Predsednik Srbije je ocenio da će ta fabrika biti važna za dalji razvoj grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com