Hronika

Veštak potvrdio da bi bivši muž ugušio suprugu da joj komšije nisu priskočile u pomoć

Veštak niškog Zavoda za sudsku medicinu Ivan Stojanović potvrdio je pred Višim sudom u Nišu da bi plastična vezica koju je Nišlija D. S. stavio oko vrata svojoj bivšoj supruzi S. T. dovela do njenog ugušenja da je izostala reakcija ljudi koji su joj je skinuli.

Stojanović je izneo sudsko medicinski nalaz kao veštak u krivičnom postupku koji se zbog pokušaja teškog ubistva vodi protiv D.S. jer je 12. novembra prošle godine u hodniku zgrade u kojoj živi, bivšu suprugu najpre pretukao a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu u nameri da je uguši.

Viši javni tužilac Irena Radivojević zatražila je D.S. da se eksplicitno izjasni “da li bi vezica koja je bila stegnuta oko S.T. vrata dovela do smrtnog ishoda da nije uklonjena od strane drugog lica”.

“U konkretnom slučaju došlo je do gubitka svesti oštećene što znači da su vezice oko vrata bile dovoljno jako stegnute da pokrenu patofiziološki proces asfiktične povrede odnosno da izazovu smrtni ishod. To se nije desilo jer su uklonjene pre nepovratnog oštećenja mozga”, rekao je Stojanović.

Kako se navodi u optužnici, S.T. su od sigurne smrti spasile komšije koje su istrčale čuvši vrisku njenog sina koji je bio svedok napada na majku. Jedan od njih je sečicama sa vrata žene koja je izgubila svest, isekao plastičnu vezicu koja joj se od stezanja duboko usekla u vrat.

Motiv svirepog napada, prema svedočenju žrtve je, kako je kazala na prethodnom glavnom pretresu, to što D.S. nije mogao da podnese razvod te je počeo da je progoni.

D.S. je tada priznao da je pokušao da ubije ženu ali se branio da je veče pre zločina popio punu šaku leksilijuma i dva piva te da zbog toga nije bio sasvim pri sebi. Kazao je da je izgubio samokontrolu kada je u stanu bivše supruge video nepoznatog muškarca.

Međutim, komšije koje su pritrčale u pomoć nesrećnoj ženi i spasile je gušenja posvedočili su pred sudom da u njenom stanu u momentu napada nije bilo nikoga.

Suđenje će biti nastavljeno u februaru sledeće godine saslušanjem vešaka neuropsihijatara iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com