EkonomijaServisne

Uskoro počinje sanacija Vrežinskog mosta

Vrežinski most zatvoren je za automobilski saobraćaj više od dva meseca. Za sada preko mosta mogu samo pešaci, biciklisti i motociklisti, a prema rečima Neboše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada Niša, sanacija mosta uskoro počinje i biće završena do kraja leta kada će preko mosta moći i automobili. Lović dodaje da će sanacijom biti obuhvaćeni oslonci na kojima se nalaze stubovi jer most nije statički ugrožen. Vrednost radova je, okvirno, od 500 do 600 hiljada dinara.

„Pre par dana je raspisan tender za geološka ispitivanja kako bismo saznali kakvi su slojevi tla ispod mosta, postoji li mogućnost daljeg sleganja i to su neki preduslovi da bi moglo da se krene sa sanacijom mosta“, kaže Nebojša Lović.

On dodaje da nakon toga sledi nabavka za sanaciju koja će trajati kratko.

„U razgovoru sa profesorima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta saznali smo da most nije ozbiljno oštećen i da sanacija neće dugo trajati, tako da očekujemo i da projekat sanacije bude dosta brzo odrađen. Za same radove moraćemo da sačekamo neki letnji period kada je najniži nivo Nišave“, kaže Lović.

Radovi, prema njegovim rečima, predstavljaju ojačavanje temelja i proširenje  oslonca stubova.

„Pokušaćemo da smirimo Nišavu, da tu više nema bujica  koje bi dalje potkopavale oslonce, a i sam mulj će stabilizovati oslonce“, kaže Lović.

Kada se radi o alternativnim putevima za vozače automobila oni, prema Lovićevim rečima, postoje, a neće biti problema ni da kupači u toku leta bez problema korišćenjem ovih puteva stignu do Vrežinskog bazena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com