Društvo

Počela rekonstrukcija drvenog mosta u Tvrđavi

Počeli su radovi na postavljanju konstrukcije pešačkog drvenog mosta koji je decenijama povezivao nišku Tvrđavu sa Gradskim poljem. On je zbog nebezbednosti uklonjen zatvoren krajem oktobra, a uklonjen krajem novembra. Na istom mestu biće postavljen nov, takođe napravljen od dreveta kako ne bi oštetio bedem Tvrđave.

U međuvremenu svi koji se upute u ovom pravcu mogu da koriste prolaz ispod bedema koji je bezbedan i uređen i izlazi na sportski teren prema Gradskom polju.

“Ponovo će biti drven po preporuci Zavoda za zaštitu spomenika, a ušli smo u obnovu jer iako je nekoliko puta bio obnavljan, bio je nebezbedan i da bi sprečili neku nesreću”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski gostujući na TV Zona plus.

Kako su Niške Vesti ranije pisale, u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da izvođač radova ima rok od 90 dana da napravi novi most, a ugovorom koji je Direkcija za izgradnju grada zaključila još januara prošle godine, za tu namenu iz gradskog budžeta predviđeno je 9,4 miliona dinara. Kao najkraću vezu između grada i Gradskog polja građani koriste prolaz u podnožju zidina Tvrđave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com