Politika

Uskoro! Niški odbornici glasaće elektronski

Na prvoj sednici Skupštine Grada naredne godine odbornici će glasati podizanjem ruke ali i elektronski, drugo zasedanje biće organizovano tako da će odbornici glasati samo elektronski, rekao je za TV Zona Plus Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada.

“Na ukupno dvadesetjednoj sednici doneto je preko 200 odluka, rešenja i programa. Zasedali smo više od jednom mesečno”, kaže Rajković.

U niškom parlamentu vlada “Demokratski duh” kaže jer je već ustanovljena praksa da se pre svakog zasedanja održi i sastanak šefova odborničkih grupa, sednica kasnije lakše protekne.

Naredne godine niški odbornici glasaće elektronski kao narodni poslanici u republičkom parlamentu.

“Na prvoj sednici Skupštine Grada u 2018. godini odbornici će glasati podizanjem ruke i elektronski, već drugo zasedanje biće oragnizovano tako da će odbornici glasati samo elektronski. U sali ćemo imati dva velika monitora na kojima će moći da se prati glasanje, za koje će morati odbornici da se prijave elektronskom karticom, kako ne bi bilo zloupotrebe”, kaže predsednik niške Skupštine Grada.

Jedan od najaktivnijih odbornika u niškom parlamentu i ove godine jeste Branislav Jovanović.

“Od opozicionih odbornika pored Branislava Jovanovića, bio je aktivan Dragoslav Ćirković, šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković i svi odbornici Pokreta “Dosta je bilo”, što se tiče pozicije svi su odbornici bili aktivni, svako iz svojih resora”, kaže Rajković.

Naredne godine biće još jedna novina u radu niške Skupštine Grada a to je – javno slušanje. Ono će biti organizovano sa predstavnicima različitih ministarstava, sa kojima niški parlament već ima odličnu saradnju završava predsednik Skupštine Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com