Virus KoronaZdravlje

U Studentskom domu Niš dva studenta pozitivna na koronu

Prema rečima  Radeta Rajkovića, direktora Studentskog centra u Nišu, u Studentskom domu su dva studenta bila pozitivna na Kovid 19 i to je, od marta kada je epidemija prijavljena, tek drugi slučaj u ovoj studentskoj ustanovi da ima pozitivnih stanara.

 

 

 ‚‚Od juče u Studentskom domu imamo dva studenta koji su pozitivni na Kovid 19. Jedan od njih je upućen na lečenje u Halu Čair, a drugi se nalazi na kućnom lećenju. Ustanovljeni su i njihovi kontakti koji su takođe poslati kući” – kaže Rajković  i dodaje da se reagovalo blagovremeno i u pravom trenutku.

On naglašava da je ovo drugi slučaj da u Studentskom domu ima pozitivnih studenata posle marta kada su, takođe, dva studenta imala pozitivne testove na Kovid 19.

Rade Rajković; Foto: V. P.

‚‚Moritornig studenata se radi uz pomoć Studentske poliklinike 24 sata. Razgovaramo sa studentima, prati se njihovo zdravstveno stanje, na ulazu, ali i na izlazu iz paviljona studentima se meri temperatura, higijensko sanitarne i epidemiološke mere su obavezne. Svi studenti nose maske, prolaze dezobarijeru na ulazu, ekstra dezinfekcija u paviljonima se radi od 4 do 6 puta u toku dana” – kaže Rajković.

U toku pethodnih meseci u Studentskom domu je boravilo konstantno oko 700 studenata zbog obaveza koje su imali na fakultetima, a paviljoni Studentskog doma u Nišu ni jednog trenutka nisu bili prazni. Kako bi sprečili širenje virusa u domu, nadležni su preduzeli sve mere opreza što se pokazalo kao dobra praksa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Šta se čeka sa prebacivanjem svih studentskih obaveza na online? Kao online nastava a svaki drugi dan smo na kolokvijumima i ispitima na fakultetu pritom se broj obolelih studenata ne zna jer tu spadaju samo studenti koji su u domu

  2. I ja sam pozitivan na cirus 47 god pa nista…limun…djumbir…med….maticni mlec i propolos i kao novi za 3 dana….nemojte biti saucesnici Gebelsove propagande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com