DruštvoVirus Korona

U studentskom domu nema zaraženih studenata

Trenutno stanje u paviljonima Studentskog centra je redovno i nemamo ni jednog studenta koji je bolestan ili je u izolaciji, kaže Rade Rajković, direktor Studentskog centra Niš.

Dodaje da je u tri paviljona trenutna popunjenost kapaciteta 60 posto. To znači da svakog dana u studenstkim paviljonima bude oko 550 do 600 studenata.

„Studenti su ispoštovali i poštuju sve mere koje smo propisali i do sada smo imali samo pet studenata obolelih od ove teške bolesti sa lakšim kliničkim slikama, dok je 75 studenata bilo u izolaciji. Trenutno nemamo ni jednog studenta koji je bolestan ili je u izolaciji“, kaže Rade Rajković.

Prema njegovim rečima studenti dolaze kada imaju obaveze na svojim fakultetima, završe obaveze i odlaze, ali konastantno ima akademaca u paviljonima koji su dobili sobe na konkursu.

„Što se higijensko-sanitarnih i epidemioloških mera tiče od prvog trenutka pojave virusa one se primenjuju i disciplina je na visokom nivou“, kaže Rajković.

Na ulazu se nalaze dezobarijere, dezinfikuju se ruke i stvari koje studenti nose sa sobom, a prostorije u paviljonima se dezinfikuju čak i više puta dnevno što se pokazalo delotvornim sudeći po broju studenata koji su bili zaraženi kovid virusom.

O zdravlju studenata u studentskom domu brinu i ekipe lekara Studentske poliklinike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com