Društvo

U toku infrastrukturni radovi u radnoj zoni “Vinogradarski institut”

Lokacija “Vinogradarski institut”, gde je u toku izgradnja fabrike kompanije “Cumtobel”, dobija izgled prave radne zone. U toku su radovi na izgradnji infrastrukture koja je do sada nedostajala, a za dolazak investitora bi trebalo da bude spremno do kraja februara. Radove je danas obišao gradonačelnik Darko Bulatović.

Prvi proizvodi iz fabrike “Cumtobel” bi trebalo da izađu maja meseca. Kako bi se ovi planovi realizovali, obaveza grada je bila da komunalno i infrastrukturno opremi radnu zonu Vinogradarski institut.

“U okviru projekta i ugovora koji smo preuzeli kao grad obaveze jeste izgradnja infrastrukture koja nedostaje, zatim vodovodne i kanalzacione mreže, izmeštanje Suvodolskog potoka, izgradnja kolektora i saobraćajnica, tortoara, rasvete”, navodi gradonačelnik.

On dodaje da za sada sve ide po planu: “Sve teče planiranom dinamikom i radovi će biti završeni u roku. Rok je 20. februar!”

Iz gradske kase je za ove namene izdvojeno 40 miliona dinara. Osim toga, iz državnog budžeta opredeljeno je 45 miliona dinara za izgradnju kolektora koji će odvoditi otpadnu vodu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com