Ekonomija

U prethodnoj godini reciklirano preko 40 havarisanih vozila

Tokom prethodne godine reciklirano je četrdeset havarisanih vozila, dok je uklonjeno sedamdeset, kaže Dejan Dimitrijević iz JKP „ Parking servisa“ Niš.

Havarisana vozila se, prema njegovim rečima, uklanjaju sa parking mesta, a često i sa zelenih površina, po nalogu nadležnih organa.

“Reciklirano je preko 40 vozila u prethodnoj godini, a uklonjeno preko 70, što znači da su tu razliku preuzeli vlasnici tih vozila, ili neka od tih vozila čekaju da prođe period za koji smo obavezni da ih čuvamo dok ne odu na reciklažu”, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević dodaje da se za napuštena vozila za koja nema podataka o vlasniku ne snose troškovi, a nastali troškovi prilikom uklanjanja nadoknađuju se putem reciklaže. Vlasnici koji dođu da preuzmu svoja vozila, imaju određene troškove koje moraju da plate.

Služba za ukljanje havarisanih vozila radi neprestano 7 dana u nedelji.

„Neprestano radimo na uklanjanju nepropisno parkiranih i havarisanih vozila sa nadležnim organima. To je služba koja radi sedam dana nedeljno i odaziva se u najkraćem mogućem roku po izdavanju naloga nadležnog organa”, kazao je Dimitrijević.

Inače, napuštena i havarisana vozila parkirana ispred zgrada na parking mestima ili na zelenim površinama česta su slika na nekim lokacijama u gradu.Mnogi od tih vozila stoje dugi vremenski period u na taj način uzurpiraju parking mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com