Društvo

U Osnovnom sudu u Nišu ove godine skoro 33.400 predmeta

Predsednik Osnovnog suda u Nišu Goran Spasić rekao je danas da je taj sud u prvih devet meseci ove godine imao bezmalo 33.400 predmeta.

Goran Spasić, predsednik Osnovnog suda u Nišu

“Broj predmeta nije tako veliki ukoliko se uzme u obzir da sud od oktobra prošle godine radi sa umanjenim kapacitetima zbog prelaska sudija u Viši sud, odlaska na porodiljsko bolovanje i penzionisanja. Osnovni sud u Nišu radi sa 25 sudija manje nego što mu po sistematizaciji pripada. Izbor 12 sudija je u toku i mi se nadamo da će oni biti izabrani u narednih mesec i po dana”, istakao je Spasić na manifestaciji “Otvoreni dan pravosudnih organa” održanom povodom Evropskog dana civilne pravde.

Predsednik Višeg suda u Nišu Zoran Krstić rekao je da su sudije tog suda u prvih devet meseci ove godine donele nešto više od 6.300 prvostepenih presuda, od ukupno 9.193 predmeta, kao i 3.915 drugostepenih presuda.

On je kazao da je Odeljenje za suzbijanje korupcije u istom periodu ove godine formiralo 130 predmeta, od kojih su rešena 82.

Zoran Krstić, predsednik Višeg suda u Nišu

“Osnovni sud u Nišu takodje postiže dobre rezultate. U prvostepenoj parničnoj materiji u Nišu rešen je 13.701 predmet, a u Aleksincu 1.699 predmeta”, izjavio je Krstić.

On je rekao da su rezultati rada sudova u Nišu dobri o čemu svedoče i nagrade koje osvajaju.

“Sa druge strane stoji i to da su nam sudovi izuzetno opterećeni i da nedostaje odredjeni broj sudija”, rekao je Krstić.

Kako je kazao Krstić, gradjani mogu da zamere sudovima u Nišu na postojanju odredjenog broja starih predmeta i tome što postupci traju duže vreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com