Društvo

U Nišu sve više brakova sa strancima

U Nišu je 2016. sklopljeno 1.470 brakova, što je uobičajen broj tokom jedne godine, ali je venčano više srpskih i stranih državljana, podaci su Uprave za građanska stanja.

Matičarka Ljiljana Grujić rekla je agenciji Beta da su venčanja srpskih i stranih državljana posebno česta u vreme godišnjih odmora, novogodišnjih i božićnih praznika.

„Svakodnevno sklapamo brakove naših i stranih državljana ili pripremamo papire za takve brakove, a to nije bio slučaj ranijih godina. Venčanje sa strancima je za mnoge naše mlade državljane najednostavniji je način da odu u inostranstvo“, rekla je Grujić.

Ona je kazala da sa našim državljanima brakove najviše sklapaju državljani Grčke i Bugarske, ali da mladi i mladoženja ima bukvalno iz svih krajeva sveta.

„Imali smo ove godine venčanje Nišlije sa mladom Japankom sa Sejšelskih ostrva, a nedavno smo sklopili brak Nišlijke sa čovekom iz Burundija“, navela je Grujić.

Prema njenim rečima, maj i septembar su već godinama meseci kada se sklapa najveći broj brakova, a mnogi parovi venčanje zakazuju skoro godinu dana unapred.

Grujić je kazala da se sve više parova venčava u restoranu ili kafani i da su za takva venčanja već zakazani skoro svi večernji termini u septembru.

Interesovanje za venčanja van Kuće za venčanje, dodala je Grujić, poraslo je od kada je njihova cena snižena sa 16.000 na 9.300 dinara.

Izvor: Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com