Društvo

U Nišu ove godine 146 ličnih pratioca i personalnih asistenata

„Centar „Mara“ koji pruža ovu uslugu organizovaće obuku za lične pratioce i personalne asistente i podeliti sertifikate. Ta obuka ići će na teret „Mare“, odnosno budžeta grada Niša“, rekla je Davidović.

Prema njenim rečima, lične pratioce dobili su sve osobe sa invaliditetom koje su konkurisale i koje ispunjavaju kriterijume koje je grad usvojio.

„Grad Niš je možda jedini u Srbiji koji nije tražio participaciju, odnosno učešće roditelja za pružanje te usluge. Drugi gradovi imaju participaciju jer zakon kaže da se minimum 20 odsto od uvećane tuđe nege i pomoći daje za pružanje usluge ličnog pratioca i personalnih asistenata. Grad Niš iz svog budžeta pokriva ovu uslugu u stoprocentnom iznosu“, izjavila je Davidović.

Ona je kazala da će obuka za lične pratioce i personalne asistente biti organizovana krajem aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Daj te nam glasanje za Paliusko Vece 3 Jun ko da peva nek bude u kvizu Aleksandra Prijovic i Ceca Ražnatović i Milica Pavlović i Jelena Rozga i

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com