Servisne

Treći larvicidni tretman komaraca

Preduzeće „SANIT M&M“ D.O.O. iz Niša obaveštava da će se u periodu od 09.06.2020. do 11.06.2020. obaviti treći larvicidni tretman komaraca na teritoriji grada Niša u 2020. godini.

Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca obavljaće se po sledećem rasporedu:

09.06.2020. -Na teritoriji GO Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke, Кunovičke, Jelašničke, Кutinske, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i Mrtvaja kod Niške Banje.
Na teritoriji GO Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

10.06.2020. -Na teritoriji GO Crveni Кrst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz КO Donja Trnava.
Na teritoriji GO Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito  kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

11.06.2020. -Na teritoriji GO Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Кnezselskog potoka i Nišave od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.
Na teritoriji GO Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u КO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom.

Ekipe operativaca biće na terenu od 8,00 časova ujutru.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti, poručuju iz preduzeća “SANIT M&M”.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com