Društvo

Zaprašivanje protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha

Obaveštavamo javnost da će se prema operativno – dinamičkom planu smanjenja populacije štetnih insekata i organizama na javnim površinama u Nišu danas i 29. jula obaviti tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha.

Danas 28. jula u periodu od 20.00 do 22.00 sata, osam radnih ekipa obaviće treći tretman suzbijanja adultivnih formi komaraca sa zemlje kojim će biti obuhvaćena naselja u užem gradskom jezgru. Plan je da se ovom akcijom obuhvati 890 hektara.

Dana 29. jula  periodu od 05.00 do 07.00 sati, dva aviona obaviće tretman suzbijanja adultivnih formi komaraca iz vazduha kojim će biti obuhvaćena šira okolina grada Niša. Plan je da se ovim tretmanom obuhvati 4.000 hektara.

U periodu od 04.30 do 06.30 sati i od 20.00 do 22 sata, osam radnih ekipa izvršiće četvrti tretman suzbijanja adultivnih formi komaraca sa zemlje, kojim će biti obuhvaćena naselja u užem centru Niša, šetalište uz reku Nišavu, gradski parkovi (Tvrđava, Čair, Sv. Sava, Bubanj..), šire gradsko jezgro kao i prigradska naselja i sela. Plan je da se ovom akcijom obuhvati 890 hektara.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman će biti odložen za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu povoljni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ako budu efikasni kao prva dva ako ih je uopšte bilo bolje da ne rade ništa jer nikakvih rezultata nije bilo ni u tragovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com