Sport

Sve je spremno za najveći kik boks spektakl ove godine!

Niška publika će, u subotu 14. decembra, od 20,00 časova u Hali Čair, imati priliku da, po prvi put u svom gradu, prisustvuje kik boks spektaklu “Zlatni kik bokser”, turniru koji iza sebe ima četvrt veka tradicije.

Kako poručuju iz Kik boks saveza Srbije, “Zlatni kik bokser” je najvažniji turnir u kalendarskoj godini u kome će učešće uzeti sve sami svetski i evropski prvaci iz Srbije i još pet zemalja sveta.

“Siguran sam da ovakav spektakl, barem u ovom sportu, Niš do sada nije video. Niš ima dugu sportsku tradiciju, u kolektivnim sportovima, ali i borilačkim, prvenstveno u boksu i kik boksu davnih dana. Mi obećavamo sjajan projekat, dobru zabavu, fantastične borbe i fer plej pre svega i jedno vitešvo u ringu i svi oni koji dođu sutra u Halu Čair imaće šta da vide“, rekao je Srđan Bugarčić, predsednik Kik boks saveza Srbije.

Organizatori ovog turnira su Kik boks savez Srbije i KBS “Konstantin” iz Niša, a pokrovitelj je Grad Niš.

“Velika je čast imati ovakav događaj u jednom gradu. Čast je za naš klub, naše momke, ali i Grad, koji je prepoznao značaj ovakvog sportskog događaja. Znajući ekipu koja je radila i dala sve od sebe da se u Nišu održi ovaj turnir, mogu samo da najavim spektakl i da će prštati sutra u ringu”, s ponosom je istakao Milan Cvetković, prvi čovek KBS “Konstantin” i trener reprezentacije Srbije.

Turnir je humanitarnog karaktera, jer se deo prihoda od ulaznica izdvaja za pomoć osmogodišnjem Stefanu Vladimiroviću, sinu trenera reprezentacije Siniše Vladimirovića iz Bora, dečaku kome je u drugoj godini života dijagnostikovan autizam.

“Pored borbe u ringu postoji i važnija borba u životu. Naše malo, nekome je sve. Na ulazu će biti postavljena i kutija i pozivam sve posetioce, koliko ko može, da ostave prilog i pokažu humanost”, poručio je Stevan Živković.

A Stevan Živković, naš proslavljeni šampion, u sklopu aktivnosti povodom ovog velikog sportskog događaja, u četvrtak 12. decembra u Gimnaziji “Svetozar Marković” u Nišu, održao je predavanje “Borba u ringu, ne u školi” o zdravom načinu bavljenja sportom sa prezentacijom kik boksa. Predavanje i prezentaciju, zajedno sa Živkovićem, izveli su članovi kik boks kluba “Naissus” iz Niša. Učesnicima gimnazijalcima su podeljeni prigodni pokloni i podeljene karte za turnir “Zlatni kik bokser”.

Kik boks spektakl u Nišu!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com