Sport

Kik boks spektakl u Nišu!

Niška publika za vikend će imati priliku da prisustvuje pravom kik boks spektaklu u svom gradu. Prestižni međunarodni kik boks turnir “Zlatni kik bokser” prvi put biće održan u Nišu, u hali Čair, u subotu 14.12. od 20,00 časova.

“Ovaj turnir ima dugu tradiciju. Održava se još od 1993. godine,  a sada imamo tu čast da se po prvi put održava i u Nišu. Na turniru učestvuju najbolji borci, tako da Nišlije mogu pogledati mečeve svetskih i evropksih prvaka, a nastupiće i četiri borca iz Niša”, rekao je Milan Cvetković, prvi čovek KBS “Konstantin” i trener reprezentacije Srbije.

KBS “Konstantin” iz Niša i Kik boks savez Srbije su organizatori ovog turnira, a pokrovitelj je Grad Niš.

“Velika je čast za KBS “Konstantin” i Grad Niš što imaju priliku da učestvuju u organizaciji ovakvog turnira”, istakao je Cvetković.

Pored srpskih boraca, reprezentativaca i šampiona, na turnir dolaze i kik bokseri iz pet zemalja: Ukrajine, Grčke, Crne Gore, Turske i Slovačke.

Kako najavljuju organizatori, u uvodnom delu programa biće dva meča domaćih šampiona, Nišlija koji su na domaćem i međunarodnom planu prošlih godina osvajali mnogo trofeja i donosili ih u Niš.

“Nastupiće Uroš Živković protiv Mladena Jovanovića što predstavlja lokalni mini derbi koji će sigurni smo, podići nišku publiku na noge. Mladi Nišlija koji je juniorski prvak Evrope 2019, Ognjen Mitrović, kik bokser koji tek treba da pleni svojim raskošnim borilačkim talentom radiće meč protiv Radenka Đorđevića iz Kik boks kluba “Vulkan” . U glavnom delu programa imamo jedan COME BACK, povratak u ring na velika vrata Mitra Dugalića koji se ovom prilikom suočava sa snažnim borcem iz Grčke, Margaritis Stergiopoulosom”poručuju organizatori.

Bitno je istaći da je turnir humanitarnog karaktera, tako da se deo prihoda od ulaznica, koje se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara, izdvaja za pomoć osmogodišnjem Stefanu Vladimiroviću.

FIGHT CARD za MAIN EVENT:

  1. Mitar Dugalić vs Margaritis Stergiopoulos (Grčka)
    2. Aleksandar Konovalov vs Oleksandr Ukrainets (Ukrajina, prvak Evrope i sveta u K1, 67 kg), disciplina LOW KICK, 3×3 minuta
    3. Nikola Stošić vs Ahmet Kaplan (Turska, bronzana medalja na EP 2016), disciplina LOW KICK, 3×3 minuta
    4. Nikola Filipović vs Miroslav Vujović (Crna Gora, šampion Balkana, dvostruki šampion svetskog kupa, bronzani na prvenstvu sveta 2017) disciplina LOW KICK, 3×3 minuta
    5. Milana Bjelogrlić vs Lucia Cmarova (Slovačka, veliki broj medalja sa međunarodnih takmičenja), disciplina K1, 3×3 minuta
    6. Aleksandra Krstić vs Aleksandra Filipova (Slovačka, prvak Evrope 2018), disciplina K1, 3×3 minuta.

Najbolji takmičar, po mišljenju stručnog žirija, poneće laskavu titulu Zlatnog kik boksera za 2019. godinu. Njegovo ime biće urezano na štafetnoj statui koja se već 25 godina prenosi iz ruke u ruku najboljih boraca na ovim prostorima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com