DruštvoEkonomija

Subvencije za samozapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Niš obezbedili su sredstva u iznosu od 54,5 milona dinara za realizaciju programa i mera aktivne politike o zapošljavanju. Danas su svečano dodeljeni ugovori za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i ugovori za samozapošljavanje.

Sredstva iz ovog programa opredeljena su realizaciju četiri mera aktivne politike zapošljavanja. Za javne radove, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, subvencije za samozapošljavanje i program stručne prakse.

Ugovore u Gradskoj kući svečano su uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Sikimić.

Ovo što se danas događa je značajan pokazatelj kako u saradnji sa gradom i poslodavcima uz jedan kontinuiran rad dolazimo do rezultata. Kroz programe prekvalifikacije, dualnog obrazovanja i samozapošljavanja služba se trudi da usaglasi potrebe poslodavaca sa ponudom kvalifikovanih radnika“-kaže Sikimić.

 

Subvencija za samozapošjavanje u iznosu od 180.000 dinara, nama služi za opremanje i sve tekuće obaveze za posao kojim se bavimo, u mom konkretnom slučaju, za profesionalnog upravnika stambenih zgrada“-kaže korisnica programa Olivera Nikolić.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošlavanje u Nišu, istče da će ovim programom u svim kategorijama biti obuhvaćena 365 lica, a u kategoriji teže zapošljivih ukupno 150 lica.

Ona lica koja su obuhvaćena programom samozapošljavanja, imaju ugovornu obavezu na godinu dana i preko 95 %  ih ostane u poslu i nastave da se bave izabranom delatnošću, kazu u službi.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com