Obrazovanje

Studenti čekaju Studentski dom, a mladi naučnici obećane stanove

Ministar kaže da novac nije problem

I dalje se ne nazire završetak izgradnje novog Studentskog doma u Nišu. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević nije pokušao da opravda izvođača, ali ipak ima objašenjenje za kašnjenje.

“Studentski dom je problem kompanije koja radi, kao i sve kompanije u Srbiji koje ostaju bez radnika i radeći na puno mesta odugovlače”, kaže Šarčević.

Ministar je rekao da su u Kragujevcu povukli bankarsku garanciju i ne isključuje mogućnost da se isto desi i kompaniji koja radi studentski dom u Nišu.

“Ja sam im ih više puta zvao kod mene. Možemo da razumemo da se kasni, ali cela zima je bila građevinski pogodna za rad. Nadam se da će kompanija sve razumeti, ima dobre potencijale da završi”, rekao je ministar u Nišu.

Ministar Šarčević u Nišu
Foto: I.M.

Stanovi za mlade naučnike su u razmatranju. Uredba Vlade se radi i njome mora da se omogući mehanizam da ljudi koji konkurišu imaju benefite da stan kupe po građevinskoj ceni.

“To završavamo ovih dana. Para ima, a tu postoji fondacija koja o tome brine. Ta fondacija nije bila sinhronizovana sa izvršnom vlašću. Sada smo napravili dogovore i mislim da ćemo odblokirati tu priču”, dodao je ministar Šarčević.

Foto: B. Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com