Ekonomija

Brnabić: Završićemo Dom za studente i stanove za mlade naučnike

Ana Brnabić, premijerka Srbije u tehničkom mandatu položila je kamen-temeljac za novu zgradu Naučno-tehnološkog parka tik uz poluzavršenu zgradu studentskog doma, čija je izgradnja počela još pre deceniju i po.

Ona je rekla da će se i dom za studente i zgrada za mlade naučnike koja je u izgradnji u ulici Branka Krsmanovića, takođe početa pre deceniju i po završiti i to u kratkom roku.

Brnabić je istakla da je važno da se završe poslovi koji su krenuli još 80-ih godina.

Novi studentski dom; Foto: Niške Vesti

„Zamolila sam ministarku Begović da sa timom to završi, zato što je to, ne samo neophodno za dodatne kapacitete fakulteta i dalji razvoj grada kao jednom centra za savremene tehnologije u Srbiji, nadam se uskoro i u čitavom ovom delu Evrope, već je važan da bismo mogli da upišemo više studenata. Važan je i zato što ne možemo da ostavimo te zgrade u sivoj zoni, kao spomenike našoj nekadašnjoj neažurnosti, neodgovornosti i neozbiljnost“, kazala je Brnabić.

Ona je najavila da će obe zgrade biti završene.

„Ja garantujem da ćemo naći način da uskoro završimo, kao i stanove za mlade naučnike, kao što smo to završili u Kragujevcu. Daćete nam još malo vremena samo da dogovorimo kako će to biti urađeno, ali ja garantujem da će to biti urađeno, i to u kratkom roku“, kažala je premijerka u thničkom mandatu.

Problemi oko izgradnje stambene zgrade u ulici Branka Krsmanovića su nedostakak sredstava ali i nerešena pravno-imovinska pitanja na placu gde se zgrada nalazi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com