Društvo

Stanković: Letove iz Niša do Šarm el Šeika će subvencionisati Egipćani

Još jedna avio kompanija najavila je mogućnost pokretanja letova do Niša do poznatog letovališta u Egiptu, Šarm el Šeika.

Pre dve godine egipatska avio kompanija FlyEgypt odbijena je od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije .Egipatska niskotarifna avio kompanija Air Cairo, zainteresovana je za  pokretanje diretknih letova iz Niša jednom nedeljno i to prema Šarm el Šeiku, porenosi Fly Naissus.

Prema rečima većnika, Nenada Stankovića, vlasti Egipta koji su nedavno i posetili Niš, spremni su da subvencionišu letove do Šarm el Šeika, ali i da ih obavlja njihova avio-kompanija.

Regulatorno telo odbilo je 2019. godine da izda dozvolu kompaniji FlyEgypt da uspostavi liniju od Niša do Hurgade, dok je avio kompaniji Air Cairo tada zabranjeno da poveća broja letova sa pet na sedam od Hurgade do Beograda, te da uvede nove letove do letovališta Šarm el Šeik.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije tada dala formalno objašnjenje zašto je tada preduzela tako žestoku politiku prema egipatskim avio prevoznicima, iako su slične mere sprovedene i 2015. godine kada je Nesma Airlines blokiran na letovima između Hurgade i Beograda, dok Air Kairu je uskraćeno odobrenje da poveća frekvencije na istoj ruti, piše Fly Naissus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com