Ekonomija

Niška kompanija počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu

 Niška kompanija "NeoMedika" uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti "In-vitro" dijagnostike, iz Srbije u Egipat, objavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Kako je navedeno, to je potvrđeno 3. februara u Kairu, potpisivanjem Ugovora o saradnji između kompanija “NeoMedika” i “El Hoda” i državne agencije Egipta UPA (The Egyptian Authority for Unified Procurement and Medical Supply).

Na ovaj način, ističe PKS, “‘NeoMedika’ i “srpska inovativna tehnologija ušle su na velika vrata egipatskog tržišta i zemalja okruženja, rame uz rame sa velikim državama i tehnološkim gigantima”.

Reagensi će biti proizvedeni pod brendom “NeoMedika” u najmodernijim proizvodnim pogonima lokalnog partnera “El Hoda”, dok će UPA osigurati plasman na egipatsko tržište i biti podrška u izvozu u zemlje okruženja.

“NeoMedika” će preneti svoje know-how u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese, kako bi garantovala visok kvalitet proizvedenih reagenasa.

Podseća se da “NeoMedika”, njen distributer “El Hoda” i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine, a potpisani ugovor kojim se definiše proizvodnja hematoloških reagenasa potvrda je višegodišnje čvrste saradnje.

Svečanosti u Kairu prisustvovali su visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske, kompanije “El Hoda”, objavila je PKS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com