Društvo

NAGRADA ZA POŽRTVOVANOST U BORBI PROTIV COVIDA: Zdravstveni radnici koji su radili u crvenoj zoni otputovali u Šarm el Šeik

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ispratila je danas zdravstvene radnike za Egipat na odmor, koji su na tu destinaciju otišli zahvaljujući saradnji Grada Niša i Južnog Sinaja. Oko 30 radnika u zdravstvu, koji su radili u crvenoj zoni, otputovalo je u Šarm el Šeik.

 

Dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja

“Otputovali su zdravstveni radnici koji su radili u kovidu od samog početka. Oni su pregledali oko milion naših sugrađana. Putuje jedan tim od lekara do spremačica, koji je najviše dao da se kovid suzbije u našem gradu, a znamo da je na početku bio jako intenzivan.”, rekao je direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan i zahvalio se gradonačelnici što je zajedno sa Gradom spoznala sav trud koji su zdravstveni radnici u ovom periodu činili.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je objasnila da je posle potpisivanja sporazuma Grada Niša i Šarm el Šeika, Grad je stekao uslove da jednu grupu medicinskog osoblja, a koji su učestvovali u borbi protiv kovida pošalje na osam dana u ovo poznato letovalište u Egiptu.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Oni su to zaslužili jer su bili 24 sata dostupni svim Nišlijama. Kovid još uvek kao virus je i dalje prisutan, oni se i dalje bore sa njim, a ovo putovanje je način da im Grad na tome zahvali. Verujem da je ovo samo početak saradnje sa Južnim Sinajem. Već su zainteresovani mnogi fakulteti, Naučno tehnološki park za tu saradnju… U znak te saradnje u Nišu će biti postavljen simbol Egipta, najverovatnije na kružnom toku kod Naučno-tehnološkog parka.  I simbol Niša će se naći u Šarm el Šeiku. Posebno me je obradovala informacija da su vize ukinute, što znači da ćemo bez viziranja pasoša moći u Egipat, odnosno u Šarm el Šeik”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Ovom gestu Grada Niša obradovali su se zaposleni zdravstveni radnici.

“Znači dosta, zato što je ovo prilika da se vidi nešto novo. Većina nas nije išla do Egipta. Hvala Gradu što nam je omogućio ovako nešto.”, rekla je novinarima pred polazak Nela Živković, pedijatrija niškog Doma zdravlja

Sa njom se složila i Ana Marijanović, zdravstveni radnik kovid ambulante u Duvaništu Doma zdravlja Niš.

“Gest je lep, biće pune tri godine od kada radimo u kovidu. Nismo imali vremena za odsustvo, već smo se svi koji koji su radili u crvenoj zoni usredsredili na posao i malo smo imali vremena za sebe.”, kazala je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com